Прибирате се у дома в пълна бойна готовност да намачкате чаршафите с любимия човек, но той не е навит. Доста неприятен сценарий. Дали сте на различна вълна или пък има друг проблем... надали някога ще разберете цялата истина, защото човекът срещу вас може да се притеснява от нея. Нека обаче кажем все пак кои са най-честите причини да ви откажат секс.
МЪЖЪТ: Уморен съм.
ЖЕНАТА: Боли ме главата.
Обикновено смятаме, че с тези реплики партньорът ни се опитва просто да се измъкне. Нека бъдем откровени обаче – ако сте били цял ден на работа и са ви изцедили като лимон, станали сте в 6 и сте се прибрали в 10, ще бъдете ли готов за лудории? Или пък имате ужасно главоболие, което не ви позволява дори да мислите. В такъв случай няма да ви се иска нищо друго освен едно хапче и дълбок сън.
МЪЖЪТ: Не съм си взел душ.
ЖЕНАТА: Не съм подготвена.
Наистина не можем да бъдем винаги подготвени и във форма. Много дами не биха се чувствали комфортно, ако не са успели да минат краката си с епилатора сутринта или ако часът при козметичката им е на другия ден. От другата страна повечето мачовци също държат на външния си вид и не биха си позволили да си легнат с някоя жена преди да са минали през банята. Все пак трябва да уважаваме хигиенните навици на партньора си.
МЪЖЪТ: Не искам да се събличам.
ЖЕНАТА: Не искам да го правя на светло.
Тук причините на мъжете и жените са аналогични – и двамата се притесняват от несъвършенствата по телата си. За дамите всеки излишен килограм е фатален, да не говорим за досадната портокалова кожа по дупето и краката. За това те смятат, че на тъмно изглеждат по-привлекателни. Някои адамовци пък се притесняват от закръгленото си бирено коремче и упорито отказват да си свалят тениската.
МЪЖЪТ: Нека да загасим лампата.
ЖЕНАТА: Може ли да не се събличам?
В този случай мъжът и жената са си разменили ролите. Причината естествено е заветният размер. Някои мъже не са сигурни в своето мъжко достойнство и не желаят жената срещу тях да споделя това мнение. От друга страна дамите също се притесняват за своите размери. При тях това се отнася до гръдната обиколка. Не я тормозете като я карате да сваля сутиена си. Няма да можете да я убедите.