Тя заедно с останалите 3-ма български претендента ще дефилира на финалите на 11 декември 2009 г, в зала 3 на НДК, София.
Диана е на 24 години от град София. Модел е на модна агенция Expose Model.
Още като малка има влечение към музиката и майка й я записва в детска музикална школа, където учи акордеон и солфеж. Завършила е ДМА "Панчо Владигеров" в класа по флейта на проф. Георги Спасов.
Междувременно, когато е на 14 години дизайнерката Жана Жекова я открива като модел и я свързва с Амалия Тинчева – менежер на агенция "Каста Дива". Така започва кариерата й по модните подиуми. Участвала е в ревюта на известни български дизайнери и форуми на модата провеждани в България, Гърция, Турция, Румъния, Италия.
На 19 години печели конкурса мис "Сирена-България 2006", който се провежда на "Златни пясъци".
Посещава неколкократно Италия за фотосесии към италианското издание на списание PostalMarket.
Участва благотворителнo в шоуто Стани богат под надслов "Красотата ще спаси света" и е особено щастлива, че успявя да спечели 5000 лв. за децата от дома за сираци с увреждания в Бузовград.
През декември 2008 г. става топ модел на агенция Expose Models. На следващата година през април 2009 г. заминава за Берлин, Германия като представител на България в международния конкурс Top Model Of The World. На този престижен конкурс участват топ модели от 45 страни. Представянето й е много успешно и тя печели третото място.
По време на престоя си там бива забелязана от мениджъри и дизайнери от различни страни, които я канят на престижни участия в цял свят. Така тя заминава за Полша за да дефилира на най-дългия в света моден подиум във вода, в рамките на Международния фестивал за висша мода The Sopot Fashion Days 2009. Следващата покана е за двуседмичен престой в Дубай и участие в международния форум на модата Dubai Fashion Week.
Поредната нейна изява е корицата на известното мъжко списание MAXIM за България за месец октомври. Тази фото сесия е заснета от видния турския фотограф Джамтул по време на работата й като модел в Турция
Диана Иванчева е един от известните топ моделите на България. Търсена е за участия в ревютата на най-големите български дизайнери, дефилирала е неколкократно за модния телевизионен канал FTV, участвала е с фотосесии за редица списания като INTRO, FHM и българското списание Журнал.
Прочетете какво сподели за Club.bg Диана Иванчева:
Как реши да участваш в кастинга на Best Model Of The World?
Съвсем случайно се случи. Бях решила да си почина от конкурсите, но ето че отидох и бях избрана отново да представям България на световен конкурс.
С какво според теб впечатли най-много журито, че да те прати на финала на конкурса?
Журито най-добре ще ви каже.
Как се подготвяш за финала на конкурса. Нещо по-специално?
Поддържам фигурата си като спортувам и внимателно подбирам храната.
За да спечелиш би...
Ще бъда в перфектна форма и ще представя България по възможно най-добрия начин.
Стрикно ли следваш модните тенденции или имаш собствен стил? Какъв е той?
Следя модните тенденции, но не бих казала, че ги прилагам в облеклото си. Да, имам собствен стил който през деня е спортно елегантен и удобен, а вечер наблягам повече на елегантното.
Какви са твоите трикове за перфектна фигура?
Вода.
Кой е любимият ти дизайнер?
Thierry Mugler.
Твоите малки страсти са...
Обувките.
Не излизаш навън без...
Усмивката си :)
Кое е най-екстремното ти преживяване?
Не се сещам за такова.
Светът на модата може да бъде доста лицемерен. Имаш ли истински приятели в модната гилдия?
Имам много приятели.
Какво правиш, когато имаш нужда да останеш сам/а? Как релаксираш най-пълноценно?
Сама и с приятна музика.
Какво мислиш за Facebook?
Най-популярният сайт в света за момента.
В кое телевизионно риалити предаване би участвала и защо?
Единственото риалити, което ми харесва, е VIP Dance и бих участвала, защото обичам да танцувам.
Влюбена ли си в момента?
Да.
Конкурсът Best Model Of The World за теб е...
Едно ново предизвикателство пред мен.