Джъстин Тимбърлейк: Безсмъртието ме плаши
Любимецът на милиони тийнейджърки по света, Джъстин Тимбърлейк, е напът да се превърне в първокласен актьор. Следа като се пробва в редица нискобюджетни продукции и не особено забавни комедии, музикалната звезда набра скорост с участието си в една от най-обсъжданите ленти за миналата година – "Социалната мрежа", а този сезон отбеляза и най-добрата си роля до момента в екшъна "Дилъри на време". Ето какво споделя за филма в интервю за вестник "Examiner".
…
В "Дилъри на време" можеше да получиш безсмъртие... Ако наистина беше безсмъртен, какво би правил? Как би живял?
Джъстин: Ще започна с много сън. (смее се) Определено мисълта да съм безсмъртен ме плаши, особено като имам предвид какви неща върших на по-млади години. Не съм сигурен какво бих правил, ако бях безсмъртен. Филмът обаче ми помогна да потърся това осещане в съзнанието си.
Усещащ ли натиск, че не трябва да пилееш времето си особено когато става дума за кариерата ти?
Прекарал съм голяма част от живота си в път. Въпреки това първите ми години преминаха в съвсем нормална семейна обстановка в Тенеси. Като имам предвид това, днес се чувствам особено щастлив да имам толкова много възможности пред себе си. Всеки работи здраво, за да постигне целите си, да се реализира по възможно най-добрия начин в професията си. Аз страдам от същите неща, от които и останалите хора, които вървят по пътя нагоре. Може би и затова толкова много харесвам ролята си в "Дилъри на време".
Тя май е най-голямото ти предизвикателство до този момент?
Да, и най-голямата възможност също. Историята отразява толкова много страни на моя характер. Не знам какво си е мислил Андрю Никол, когато ме е избрал. (смее се) Багодарен съм, че можах да работя с него и че можах да покажа по някакъв начин моите собствени несигурности, страхове и кураж през персонажа. Определено тази роля се доближаваше най-много до мен самия.

Една от най-интересните идеи на филма е, че човек спира да старее на 25 години. Днес младите звезди на Холивуд също се опитват да се преборят с времето и да останат вечно млади. Смяташ ли, че съзряването и стареенето вече не са важни за едно определено поколение?
Много е важно човек да се чувства добре в кожата си. Да прави разлика между това, което притежава и това, което иска да постигне. Защото много често ние фалшифицираме вътрешните си очаквания вследствие на външни изкуствени стремежи и сами падаме жертва на това. Всички сме наясно, че времето е най-голямата ценност. И то наистина в определен момент свършва.
Ти постигна много за кратко време. Какво следва?
През последните 10 години много често си мислех, че това, което съм постигнал се измерва с това, което съм искал да постигна. Положената воля е много повече от финалната награда. За това съдя от собствения си опит. Разбира се, понякога съм се провалял, но и това е полезно. Обичам да започвам от нулата, може би защото обичам новите неща. Никога няма да се откажа от това да опитвам нови неща.
Източник: examiner.com

Новини