Адам Лавин защитава гей общността
Фронтменът на Maroon 5 е на върха на славата, след като участва като треньор в "Гласът" (aмериканския вариант на "Гласът на България|) и оглави световните класации с хита "Move Like Jagger". Адам засне провокативна фотосесия за руското издания на "Vogue", като партньорка в снимките беше гаджето му Анна В. Напоследък певецът е изключително чувствителен на тема хомофобия. Следват любопитни цитати от интервюто му за списание "Out", в което той откровеничи за всичко свързано с хомосексуалността.
Гей ли е Адам?
"Няма как да скрия своята хетеросексуалност, но ако хората не смятаха поне малко, че съм гей, значи нямаше да си върша добре работата. Да вземем за пример най-добрите, тяхната сексуална ориентация винаги е била под съмнение. Бауи, Джагър, Фреди Меркюри. Нямаше да съм начело на банда, ако хората не се питаха дали съм гей."

Малцина знаят, че Адам всъщност има брат, който е гей.
"От самото начало ние всички искахме той да се чувства добре и да не се притеснява от това. Много хора не искат детето им да е гей и биха се борили с това ожесточено. Имам новини за тях – това е загубена битка. Колкото повече се борите с това, толкова по-прецакано ще се чувства детето ви. По-добрият вариант е да прегърнете истината от самото начало. Това е единственият начин да оцелеете като семейство."
ЮМога твърдо да заявя, че сексуалността не се променя. Вярвайте ми, раждаш се такъв. Брат ми е гей и цялото ми семейство знаеше това, когато той беше още на 2 години."
Достатъчно толерантен ли е светът?
"Аз съм реалистично настроен към света, но имам няколко слънчеви надежди. Вече не можем да казваме онази думичка с "н" на тъмнокожите. Да, расизмът и хомофобията са различни и имат своята различна история. За съжаление хомосексуалността все още не докрай разбирана и приемана. Фактът, че гей браковете не са разрешени навсякъде по света, си е направо смешен. За щастие обаче има голям напредък, който преди години не сме и подозирали, че ще настъпи."

Адам критикува яростно "American Idol" за това, че принуждава гей участниците си да крият сексуалността си.
"Много ме ядоса това предаване и начинът му да прикрие нещата, да не ги нарече със собствените им имена. Стига бе. Не можеш да разкриеш публично, че си гей? В наши дни? В конкурс за певци? Толкова е нелепо. Не можеш да скриеш от публиката нещо толкова важно от живота на участниците. Аз се радвам, че "Гласът" не страдаше от подобни предразсъдъци и позволи на всеки да се представи такъв, какъвто е.”
Източник: "Out"

Новини